Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoomde zalm met mosterdsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr zalmfilets in 4 stukken
het sap van 1/2 citroen
zout, versgemalen peper
1/4 theelepel gemberpoeder
1 venkelknol in dunne plakken
20 gr boter in dunne vlokjes
2 dl visbouillon
2 dl droge witten wijn
3 eetlepels crème fraîche
1/2-1 theelepel Dijon-mosterd
een stoompan, stoommandje of metalen vergiet

Bereiden

Bedruppel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout,
peper en gember.
Leg de venkel in het bovenste deel van de stoompan, leg de
zalm op de venkel en verdeel de boter erover.
Verwarm de bouillon en de wijn in het onderste deel van de
stoompan, zet het andere deel erop en stoom de vis in 15
minuten gaar.
Houd de vis in aluminiumfolie warm.
Roer de crème fraîche door het
bouillon-wijnmengsel en laat dit op hoog vuur in 5 minuten
inkoken.
Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met zout en
peper.
Leg de vis op een schaal en schenk er wat saus over.
Serveer de rest van de saus er in een sauskom bij.
Lekker met dille-aardappeltjes en roergebakken groene
groenten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen
Spaghetti met dille-roomsaus en tonijn
Cajun visfilets (magnetron recept)
Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette
Gebakken zalm op roerbakgroenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes